لسیتین یک ماده چربی پیچیده است که در سلول های موجودات زنده وجود دارد. لسیتین برای عملکرد مناسب بیولوژیک ضروری است.
مکمل های لسیتین همچنین می توانند برای درمان مشکلات کلسترول بالا و مسمومیت گوارشی استفاده شوند. یکی از اجزای اصلی لسیتین، فسفاتیدیل کولین (PC)است که کارایی زیادی در صنایع دارویی دارد.
تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از لسیتین ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد.
مطالعات اخیر نشان می دهد که رژیم غنی شده با لسیتین می تواند کلسترول هوموستاز و متابولیسم لیپوپروتئین را تغییر دهد. رژیم لسییتین کلسترول را در کبد تغییر می دهد، فعالیت هیدروژن هورمون ردوکتاز HMG-CoA و کلسترول ۷ آلفا هیدروکسی الاکس را کاهش می دهد و فعالیت ACAT میکروسمالی را کم می کند.
یکی از ویژگی های برجسته لسیتین، توانایی آن در کاهش کلسترول LDL است. همچنین باعث تولید سنتز در کبد مقدار زیادی HDL، کلسترول مفید می شود.
ترشح اسید صفراوی با سطوح کلسترول و فسفولیپید ها با رژیم های حاوی غنی از لسییتین در مقایسه با رژیم های بدون لسیتین توصیه می شود.
انجمن علمی معتقد است که غلظت کلسترول عامل خطر بیماری قلبی عروقی است. مشاهده شد که کاهش ۱۰ درصدی کلسترول با کاهش ۲۷ درصدی در میزان بیماری قلبی عروقی همراه است.
مطالعات اخیر نشان می دهد که پروتئین سویا و استرول سویا دارای اثر هیپوکلسترولیمی هستند.
سویا چندین مزیت نسبت به سایر منابع پروتئین گیاهی دارد. این پروتئین دارای پروتئین بالا (۴۲٪ -۳۸٪) دارای هزینه کم و کیفیت بالا و همچنین ایزوفلاون ها است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. مصرف روزانه ۲۵ گرم پروتئین سویا به طور چشمگیری باعث کاهش کلسترول خون در مدت حدود ۳ هفته، یعنی یک ماه پس از شروع درمان می شود.
کاهش میزان جذب روده بزرگ و افزایش دفع اسید صفراوی به عنوان مکانیسم ممکن برای اثرات کاهش لیپیدها توسط پروتئین سویا پیشنهاد شده است. درجه بالای اشباع گروه های آکسیلی فسفاتیدیل کولون سویا باعث کاهش جذب روده برای کلسترول می شود. همچنین باعث تولید سنتز HDL-کلسترول می شود،علاوه بر این برای کمک به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید و محافظت از کبد در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه استفاده می شود، به عنوان یک تونیک برای سیستم عصبی و فعالیت مغز استفاده می شود.
درباره این سایت