از اسید سیتریک در مواد غذایی _ نوشیدنی _ آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. اسید سیتریک جز کلیدی در پردازش و تولید مدرن است. اسید سیتریک کربوکسیلیک اسید ضعیف و اسید میوه های طبیعی است.
اسید سیتریک می تواند به دو شکل بدون آب و آبدار وجود داشته باشد و به شکل دانه های گرانول کریستالی سفید رنگ یا بدون رنگ می باشد.
سیتریک اسید یکی از رایج ترین مواد افزودنی در اکثر مواد غذایی و نوشیدنی ها میباشد اسید سیتریک با شماره E یا E330 برچسب گذاری شده است.اسید سیتریک به طور عمده در میوه ها _ مرکبات و بطور عمده در لیمو وجود دارد . در میوه ها در هر ۱۰۰ گرم ۴ گرم اسید سیتریک موچود میباشد در میوه و سبزیجات مختلف از جمله توت ها _ گوجه فرنگی ها در مقادیر مختلف اسید سیتریک موجود میباشد.
بعد از کشف آن توسط جابر ابن حیان کیمیاگر اسلامی قرن ۱۸ شیمیدان سوئدی در سال ۱۷۸۴ آن را از آب لیمو استخراج کرد و پس از آن در سال ۱۸۹۰ به طور انبوه و در مقیاس صنعتی تولید گردید.
در صنعت غذا و نوشیدنی ها اسید سیتریک نقش مهمی را ایفا میکند.
اسید سیتریک به ویژه در صنعت نوشیدنی نقش مهمی را در افزایش طعم ایجاد میکند به عنوان مثال باعث ایجاد طعم ترشی در نوشیدنی ها شده و طعم شیرینی را از بین میبرد.
اسیدسیتریک نقش نگهدارندگی بسیاری در نوشیدنی ها ایفا میکند حضور اسیدسیتریک مانع از رشد باکتری ها شده و باعث ماندگاری خیلی از محصولات میشود. هم چنین اسید سیتریک در کنسرو های گوشتی و سبزی و میوه جات تازه برای جلوگیری از اکسیداسیون و جلوگیری از واکنش قهوه ای شدن م.رد مصرف قرار میگیرد.
اسید سیتریک در صنعت لبنیات در فرآوری پنیر ها کاربرد دارد اسید سیتریک محیط مناسبی را ایجاد میکند و به تثبیت امولسیون برای جداسازی چربی کمک میکند . هم چنین برای تنظیمpH در تولید آب جو و شراب کاربرد دارد.
آنتی اکسیدان
استفاده از اسید سیتریک در غذاهای فرآوری شده و یخ زده استفاده میشود هم چنین به عنوان یک افزودنی در برخی از چربی ها و روغن ها باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدان ها میشود بطور کلی اسید سیتریک باعث حفظ و نگهداری طولانی مدت محصولات غذایی می شود .
درباره این سایت